Caută
Close this search box.

Boiko Borisov, premierul Bulgariei: Pesta porcină a fost adusă de turiştii români. Vin, mănâncă, aruncă!

boiko borisov

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat că turiştii români sunt principalii vinovaţi de răspândirea virusului pestei porcine.

„Sunt convins că pesta porcină a fost adusă de turiştii români. 57.000 de maşini trec din România zilnic pe podul peste Dunăre. Turiştii vin, mănâncă, aruncă. Nu avem ce să facem”, a spus Borisov, potrivit ziarului local „Sega”.

Zeci de mii de româmi aleg, în fiecare vară, staţiunile din Bulgaria.

Ministerul de Externe a reacţionat, în contextul declaraţiilor premierului bulgar Boiko Borisov, potrivit căruia turiştii români împrăştie pesta porcină, spunând că aceste afirmaţii sunt dezamăgitoare, românii fiind cei care contribuie la PIB-ul Bulgariei.

„Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru a răspunde la afirmaţiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiştii români, mai ales în condiţiile în care acestia contribuie substanţial la PIB-ul Bulgariei”, se arată în postarea MAE, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri