Iniţiativa premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului pentru a facilita producerea unui Brexit fără acord este „o lovitură de stat”, a declarat miercuri seară John McDonnell, unul dintre liderii Partidului Laburist, aflat în opoziţie.

„Să nu ne lăsăm înşelaţi – aceasta este o lovitură de stat britanică”, a declarat John McDonnell, unul dintre liderii Partidului Laburist, citat de agenţia Reuters.

Sute de mii de britanici au semnat deja o petiţie pentru anularea deciziei de suspendare a Parlamentului.

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord. „Regina a aprobat ordinul de suspendare a Parlamentului începând nu mai devreme de luni, 9 septembrie, şi nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până pe 14 octombrie 2019 (…)”, se arată într-un comunicat oficial.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Jean-Claude Juncker, preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, i-a reiterat premierului britanic, Boris Johnson, că Acordul Brexit nu va fi renegociat.

Guy Verhofstadt denunţă manevra sinistră a lui Boris Johnson

Guy Verhofstadt, coordonatorul Parlamentului European pe tema Brexit, a denunţat, miercuri seară, decizia premierului britanic, Boris Johnson, de a suspenda Parlamentul de la Londra, afirmând că este o acţiune „sinistră”. „Preluarea din nou a controlului asupra ţării nu a părut niciodată mai sinistră.

În calitatea de parlamentar, sunt solidar cu cei care luptă să le fie auzite vocile. Suprimarea dezbaterilor privind decizii profunde este improbabil să contribuie la o relaţie viitoare stabilă între UE şi Marea Britanie”, a declarat Guy Verhofstadt, citat de cotidianul The Guardian.

În contextul crizei politice de la Londra, Ruth Davidson va demisiona din funcţia de lider al filialei din Scoţia a Partidului Conservator, au declarat surse citate de postul Sky News.

60 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =