Caută
Close this search box.

Cercetările la casa lui Gheorghe Dincă, reluate sâmbătă

cazul caracal

Ancheta continuă, sâmbătă, în Caracal, la casa lui Gheorghe Dincă, după ce familia Alexandrei a primit vestea că fata lor a fost ucisă. ADN-ul din oasele și cenușa recoltate coincid cu cele ale copilei care a sunat de trei ori la 112, pentru a fi salvată, fără succes.

Alexandru Cumpănașu a declarat, vineri seara, că familia Alexandrei a fost sunată de ministrul Justiției, Ana Birchall, care a transmis că ADN-ul din oasele găsite în butoi, la domiciliul lui Gheorghe Dincă și analizate de INML este al fetei.

Astfel, se confirmă ceea ce Gh. Dincă declarase încă de duminică, și anume că a ucis-o pe Alexandra

Încă de vineri, surse din Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” au declarat că rezultatele expertizei antropologice, finalizate vineri, arată că oasele ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparțin unei fete cu vârsta între 15 și 17 ani.

Ancheta continuă, sâmbătă, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, dar este analizată și posibilitatea de a exista mai multe victime, mai ales că Dincă a spus că a ucis-o și pe Luiza.

În probele recoltate și analizate până în prezent, la 11 zile de la dispariția Alexandrei, s-a identificat, deocamdată, un singur ADN, cel al fetei de 15 ani.

DIICOT Structura Centrală, polițiști din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, a Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, a Institutului Național de Criminalistică, precum și ofițeri din cadrul Serviciului Criminalistic din Poliția Capitalei încearcă, de vineri, să adune probe pentru a afla ce s-a întâmplat în Casa Groazei.

Alte probe adunate, vineri, din casa lui Gheorghe Dincă urmează să fie analizate. Este vorba de alte oase, despre care nu se știe dacă sunt de origine umană sau animală, precum și probe biologice. Fragmentele osoase urmează să fie analizate din punct de vedere genetic și antropologic.

Vineri, în cadrul anchetei, au fost găsite în parcul din Caracal cartela SIM și telefonul Alexandrei. La aceste din urmă probe, anchetatorii au fost duși chiar de către Gheorghe Dincă.

Căutările s-au încheiat, vineri, în jurul orei 18 și reluate sâmbătă, la prima oră, întrucât anchetatorii spun că au sectorizat zonele și fiecare este verificată de echipe complexe.

În curtea lui Gheorghe Dincă urmează să fie verificate și gropile betonate, fiind așteptate utilaje pentru a se putea realiza acest lucru.
Dincă, suspect principal în acest caz, a participat, vineri, la cercetări și a rămas la Caracal pentru a participa și sâmbătă, acesta nemaifiind dus în Arestul Central.

În timpul celor nouă ore de audieri de la DIICOT, în timpul nopții de joi spre vineri, Gheorghe Dincă ar fi oferit noi detalii despre faptele comise.

Anterior, procurorul-șef DIICOT Felix Bănilă, sub cordonarea directă a căruia se află instrumentarea cauzei, preciza că anchetatorii l-au întrebat pe Gheorghe Dincă ce a făcut cu cadavrele după ce le-a ucis, acesta devenind confuz și spunând că inițial a aruncat corpul fetei de 15 ani în Olt, apoi și-a schimbat declarația, spunând că l-a aruncat de fapt în Dunăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri