Caută
Close this search box.

China este în alertă roșie. Taifunul Lekima amenință cu vânturi de peste 190 km/h

Autoritățile chineze au declarat o alertă roșie pregătind populația pentru un taifun puternic care se îndreaptă spre coasta de est, relatează BBC.

Taifunul Lekima lovește în prezent Taiwanul cu vânturi de peste 190 km / h și urmează să atingă sâmbătă provincia Zhejiang din China.

Echipele de urgență au fost dislocate în regiune pentru a ghida lucrările de salvare, a declarat ministerul chinez de urgență. Mii de oameni care se află mai departe pe coasta din Shanghai au fost avertizați să se pregătească să se evacueze. Până miercuri, au fost emise avertizări privind inundații pentru secțiuni estice ale râului Yangtze și ale Râului Galben. Provinciile Jiangsu și Shandong sunt, de asemenea, în alertă. Navele de croazieră au fost sfătuite să își întârzie sosirea la Shanghai, iar unele servicii de tren au fost suspendate în weekend. Beijing a anulat, de asemenea, unele trenuri care se îndreptau către și din regiunea deltei Yangtze.

Lekima este unul dintre cele două taifunuri din vestul Pacificului în acest moment. Mai la est, taifunul Krosa răspândește ploi abundente pe Insulele Mariane de Nord și Guam. Acesta se deplasează spre nord-vest și ar putea lovi Japonia ceva timp săptămâna viitoare, au spus meteorologii. Lekima, care este al nouălea tifon din acest an, s-a consolidat miercuri târziu într-un super taifun. El a trecut vineri în nordul Taiwanului, provocând anulări de zboruri și închiderea școlilor și birourilor. Energia electrică a fost întreruptă la peste 40.000 de locuințe, iar serviciul feroviar de mare viteză al insulei a fost suspendat la nord de orașul Taichung, a informat presa locală.

Lekima a adus, de asemenea, vineri ploi abundente și vânturi puternice în sud-vestul Japoniei, întrerupând energia electrică la aproximativ 14.000 de locuințe, a transmis NHK. Biroul meteo din China a declarat că Lekima ar fi trebuit să slăbească din intensitate odată cu atingerea continentului. Țara are un sistem de avertizare pe patru etape, cu roșu, reprezentând vremea cea mai severă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri