Caută
Close this search box.

Contre între fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu și premierul Viorica Dăncilă pe tema rechemării ambasadorului George Maior

Contre între fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu și premierul Viorica Dăncilă pe tema rechemării ambasadorului George Maior.

La o zi după ce Dăncilă a spus că n-a primit niciun document în acest sens de la fostul ministru, Meleșcanu a reacționat vineri, spunând că memorandumul privind propunerea de rechemare a lui George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului, prin poşta specială, la data de 8 mai.

„În legătură cu declaraţia dnei prim-ministru Viorica Dăncilă potrivit căreia nu a primit de la Ministerul de Externe nicio cerere de rechemare a ambasadorului George Maior, dl Teodor Meleşcanu face următoarele precizări :
„Memorandumul privind propunerea de rechemare a dlui ambasador George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului, prin poşta specială, la data de 8 mai 2019, aşa cum rezultă din documentul de expediţie, urmând ca după avizarea de către dna prim-ministru să fie trimis preşedintelui României.
În ceea ce o priveşte pe dna prim-ministru, nu este pentru prima oară când <rătăceşte> documentele pe care nu şi le asumă sau pe care nu doreşte să le respingă.”, se arată într-un comunicat transmis vineri de ALDE.

Premierul Dăncilă a declarat  joi că nu a primit niciun document privind rechemarea lui George Maior din funcția de ambasador al României în SUA de la fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu. Premierul a adăugat că va discuta despre subiect cu Ramona Mănescu.

„Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea domnului Meleșcanu. O semnam și o trimiteam la Cotroceni, dacă primeam această solicitare. O să vorbesc cu doamna ministru Ramona Mănescu. Nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior. A fost o decizie politică la momentul acela, dar acea hârtie care trebuia trimisă la Cotroceni nu a venit”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă, joi, în județul Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri