Caută
Close this search box.

Cristoiu acuză jocuri politice. „Se face totul ca Diaconu să îl ducă pe Barna în turul 2”

dan barna

Jurnalistul Ion Cristoiu acuză mai multe jocuri politice! Acesta a precizat că se mizează din plin ca Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale să ia serios din electoratul Vioricăi Dăncilă, ceea ce i-ar aduce în turul 2 mai mult ca sigur pe Klaus Iohannis și Dan Barna, în loc de varianta mult mai plauzibilă până acum, Iohannis-Dăncilă în turul 2, variantă ce i-ar fi dat șanse foarte mari lui Iohannis. „Călin Popescu Tăriceanu, nu ştiu dacă putem vorbi de interes, putem bănui având în vedere absenţa unui motiv serios, întemeiat, că ori a fost şantajat ori i s-a spus să iasă de la guvernare. Nu există niciun argument plauzibil, convingător pentru ALDE sau opinia publică în legatură cu această aventură pe care domnul Tăriceanu a propus-o partidului ALDE.

Ion Cristoiu acuză jocuri politice!

Nu trebuie să uităm că ALDE este un partid mic şi mă refer la partid mic nu numai la eşecul de la alegerile eruoparlamentare sau la felul în care stă în sondaje ci la faptul că a avut un scor mic şi la alegerile din 2016. ALDE a fost cooptat la guvernare şi dintr-o bunăvoinţă a PSD, deşi un partid mic, aducând un procentaj mic de parlamentari, ALDE a beneficiat uriăşeşte preşedintele Senatului, miniştri, vicepremieri, secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de concentrate, în cei doi ani şi ALDE a profitat din plin de această condiţie şi în mod ciudat pentru ce se întamplă acum, nu a protestat niciun moment nici când la cârma PSD se afla Liviu Dragnea”, a afirmat Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

Ion Cristoiu nu s-a oprit aici și spune că „nu putem să îl credem pe Tăriceanu că a descoperit ca Guvernul nu are un program modern şi nu este suplu. E limpede că ne aflăm în faţa unei enigme, există şi ipoteza care circulă prin redacţii că e vorba de un şantaj, amintim de Crin Antonescu care a ieşit astfel din scenă. Ce este şi mai ciudat este că această aventură nu îşi are cauza în nevoile lui Tăriceanu de a candida, ci în a-l sprijini pe independentul Diaconu”.

Diaconu, strategie perfectă

 „Am 50 de ani de presă şi cunosc ca istoric al clipei politica în România de pe la 1948. Nu am pomenit o asemenea generozitate, care de dragul unui independent iese de la guvernare, renunţa la funcţia de presedinte al Senatului doar ca Mircea Diaconu să poată fi sprijinit. Şi dacă Mircea Diaconu ar ajunge preşedinte tot nu văd care e afacerea. Dacă ajunge Mircea Diaconu preşedinte, nu văd cum ar face ca ALDE să devină partid de guvernământ. Este o enigma ca şi în cazul Caracal şi al teroriştilor, nu cred că vom afla această enigmă”, a mai explicat jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri