Samsung a prezentat, miercuri, Galaxy Note de nouă generație cu ecran mare, al cărui preț începe de la 950 de dolari și a spus că va lucra mai aproape cu Microsoft, astfel încât serviciile să funcționeze mai bine pe gama sa de dispozitive, relatează AFP.

Note 10 „phablet”, a cărui lansare va fi pe 23 august, are două dimensiuni, varianta mai mare având un preț de început de la 1.100 de dolari.

Modelul Note de ultimă generație a fost prezentat la un eveniment media la New York de DJ Koh, șeful IT și comunicații mobile, care l-a apreciat drept „cel mai puternic dispozitiv mobil din lume”. „Fiecare element al Galaxy Note 10 a fost conceput pentru a ajuta utilizatorii să obțină mai mult”, a spus Koh. „Fie că termină un proiect mare pentru muncă, captează și editează un videoclip sau joacă jocul lor preferat, Galaxy Note 10 îi va ajuta să o facă mai repede și mai bine.”

Prezentarea primului Samsung Note acum opt ani, este creditată prin faptul că a stârnit o tendință „phablet” a dispozitivelor mobile cu ecran mare, care combină capacitățile smartphone-urilor cu dimensiunea tabletelor.

Prezentarea Note 10 și  Note 10+ a inclus o apariție pe scenă a directorului executiv Microsoft Satya Nadella și un anunț al Samsung că va colabora mai strâns cu producătorul american al sistemelor de operare Windows și al software-ului aferent. Microsoft a lucrat de mult timp cu companii din spatele calculatoarelor sau laptopurilor bazate pe Windows. „Ani de zile au fost create aplicații pentru dispozitive individuale, dar într-o lume de 5G, cloud și AI (inteligență artificială), trebuie să regândim totul”, a spus Nadella. „Ambiția noastră este de a ajuta oamenii să fie productivi pe orice dispozitiv, oriunde. Suntem foarte încântați de acest parteneriat”.

Versiunile Note 10 vor fi compatibile cu rețelele de telecomunicații ultra-rapide 5G care promit să permită experiențe noi uimitoare pe smartphone-uri sau tablete. Ambele modele Note vin cu marca comercială „S Pen” pentru scrierea pe ecrane și controale de gesturi. Cel mai mic are un ecran de 6,3 inci, în timp ce cel mai mare măsoară 6,8 inci.

De asemenea, Samsung a prezentat un nou computer Galaxy, facturat ca super-subțire și ultra-ușor, cu un cip de date mobil de la Qualcomm și software-ul Microsoft Windows încorporat. Executivii Samsung au numit Galaxy Book S un laptop cu „esența unui smartphone”. Va ajunge pe piață în septembrie la un preț de pornire de 999 de dolari.

205 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =