Caută
Close this search box.

Directorii din AEP, care nu au certificat sistemul de monitorizare a prezenţei la vot, au demisionat

aep

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Buică a declarat că directorii implicaţi în lipsa certificării Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) au demisionat din funcţie, transmite Mediafax.

„Nu i-am demis cei doi directori, dânşii au demisionat din AEP. Cei doi directori au fost propuşi spre schimbare din funcţie pentru probleme din managementul compartimentului şi între timp, dânşii au considerat să demisioneze din AEP”, a explicat Constantin Buică.

Preşedintele AEP a afirmat că, potrivit atribuţiilor postului, a cerut un audit pentru directorii ambelor departamente, respectiv Organizarea Proceselor Electorale şi Direcţia de Coordonare a SIMPV, iar şi între timp cei doi au demisionat.

„La momentul respectiv, am considerat trecerea pe funcţie de execuţie şi am cerut un audit care este în desfăşurare la cele două compartimente. Este atributul preşedintelui şi cere aprobarea Birourilor Permanente Reunite, este numire cu aviz. Oamenii, când s-au angajat, tot pe acelaşi principiu funcţionează toţi şefii de departament şi directorii generali, la propunerea preşedintelui, se emite un aviz”, a mai spus Buică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri