Caută
Close this search box.

Doi copii au murit după ce au fost luați de viituri în Prahova și Tulcea

Un copil în vârstă de 3 ani a fost luat de apele învolburate ale râului Proviţa, Prahova, după ce șuvoaiele au răsturnat căruța în care se afla cu tatăl său și cu un frate mai mare. Pompierii mobilizați în zonă au reușit să-l salveze doar pe unul dintre băieți. Al doilea era în stop cardio-respirator când a fost găsit. A murit și un băiat de 9 ani, în județul Tulcea. A fost luat de o viitură în localitatea Casimcea. Și el era într-o căruță cu doi adulți și încă un copil. A fost găsit în apă, la mai bine de 3 km distanță, după aproape 3 ore de căutări, dar nu a mai putut fi salvat.

Sâmbătă a fost cod roșu de vijelii în Tulcea şi Constanța.

Seara, în doar câteva minute, furtuna care s-a format precum o tornadă în largul mării a măturat totul în cale pe litoral.

Au fost și ploi torențiale, cu peste 40 de litri pe metru pătrat.

Urgia a început în jurul orei 18.30 pe litoral. În largul mării s-a format o tornadă care, în câteva minute, a măturat Constanța.

Furia vântului care a bătut cu peste 80 de kilometri pe oră a pus la pământ copaci și a distrus mai multe mașini parcate.

Șapte masini au fost distruse în apropiere de Mamaia. O schelă metalică a căzut de lângă o clădire aflată în construcții. În momentul impactului, una dintre mașinile avariate se afla în mers, dar nimeni nu a fost rănit.

Rafalele de vânt au fost dublate de o ploaie torențială. În câteva minute, marea a părut că s-a mutat pe străzile din oraș. Mai multe intersecții au fost inundate, iar unii șoferi au fost nevoiți să-si împingă autoturismele.

Peste 250 de apeluri de urgență au fost înregistrate la 112, iar reprezentanții ISU Dobrogea au intervenit și pe timpul nopții.

Populația a fost derutată însă de mesajele RO-ALERT. Oamenii au primit mesaje de cod roșu și cod portocaliu trimise la aproximativ o jumătate de oră după ce a început vremea rea.

Acum se fac verificări la ISU Dobrogea.

Pompierii au intervenit și în Istria și Hârșova, după ce apa a ajuns în câteva gospodării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri