Caută
Close this search box.

Dosarul Caracal. DIICOT a declinat către Secția Specială ancheta privind apelurile Alexandrei la 112

dosarul caracal

DIICOT a disjuns dosarul Caracal şi a transmis către Secţia de anchetare a magistraţilor anchetarea apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra la 112.

DIICOT a anunţat, luni, prin intermediul unui comunicat, că a disjuns dosarul Caracal şi au transmis către Secţia de anchetare a magistraţilor cauza care vizează neglijenţă în serviciu, în privinţa apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceșanu la 112.

„Procurorii DIICOT au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situaţii, având în vedere faptul că pe rolul acestei unităţi de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar”, a anunţat DIICOT.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deja un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Între timp, procurorii DIICOT continuă ancheta la Caracal. De astăzi, continuă percheziţia domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul Bucureşti pentru o perioadă de 15 zile. Totodată, în perioada 20-26 august, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române, delegaţi în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliţiei Municipiului Caracal, cât şi la sediul DIICOT- Structura Centrală.

De asemenea, procurorii de caz au dispus prin ordonanţă expertizarea tehnică a autoturismului aparţinând inculpatului Dincă Gheorghe, precum şi a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare.

DIICOT mai anunţă că a fost finalizată scanarea solului din curtea imobilului lui Gheorghe Dincă, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate şi zidite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri