Caută
Close this search box.

Drama sfâşietoare a copiilor obligaţi să cerşească în staţiunile de pe litoral. Desculţi, înfometaţi şi dezbrăcaţi, minorii sunt exploatați până la epuizare

Dramă sfâşietoare a copiilor obligaţi să cerşească în staţiunile de pe litoral. La Costinești, zeci de copii sunt exploataţi ca sclavii şi puşi să facă bani, uneori chiar de către cei care le-au dat viaţă. Micuţii agonizează pe caldarâm înfometaţi şi ajunşi la capătul puterilor. Turiştii trec pe lângă ei total nepăsători şi se bucură de vacanţa la mare. Seara, capii reţelelor de cerşetorie colectează banii, iar micuţii se întorc din nou pe stradă.

Sesizarea a venit de la o turistă care se afla în Costineşti. Peste 20 de copii ar face parte din reţeaua de cerşetorie din staţiune. Cel mai mic are undeva la 6-7 ani, iar cel mai mare nu depăşeşte 12. Ţineau în braţe căţei şi erau obligaţi să cerşească.

Turista i-a urmărit pe micuţi, care, imediat cum umpleau paharele cu bani, mergeau să îi predea câteva sute de metri distanţă, în parcarea unui hotel. Apoi erau trimişi la loc pe străzi.

Copiii se odihnesc pe stradă, pe cutii de carton, iar mulţi dintre ei sunt în pragul epuizării. Ceea ce este cel mai grav este că zona unde activează copiii este una centrală, frecventată de turişti, dar şi de poliţişti.

Chiar şi aşa, nimeni nu pare să fi văzut nimic, cel puţin oficial. Abia după sesizările făcute de femeia venită în vacanţă la Costineşti, poliţiştii au promis că vor verifica situaţia. La fel şi Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri