Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2,83 milioane dolari, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady, cu 4-6, 7-5, 7-6 (5).

Simona, deţinătoarea titlului la Rogers Cup (câştigat anul trecut la Montreal), a avut nevoie de două ore şi 26 de minute pentru a obţine victoria în primul său meci de simplu jucat după titlul cucerit la Wimbledon.

Replica dată de americana venită din calificări (24 ani, 76 WTA), care a servit excelent în cea mai mare parte a meciului, lipsa de ritm a româncei, care a greşit destul de mult, au făcut ca meciul să fie unul disputat pe muchie de cuţit.

Românca a primit îngrijiri medicale la gamba piciorului stâng, după setul al doilea.

Halep a dominat prima parte a setului decisiv, a condus cu 4-0, dar lipsa condiţiei fizice a dus la o nouă cădere în jocul său, iar Brady a reuşit cinci ghemuri consecutive, potrivit Agerpres. Halep a avut apoi 6-5, dar jocul a ajuns în tiebreak, unde a reuşit să încline balanţa şi să se impună cu 7-5.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 29.120 dolari şi 105 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre croata Donna Vekic şi rusoaica Svetlana Kuzneţova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =