Caută
Close this search box.

Este Dincă mai psihopat că alţii? Psihiatru: Numai medicii de la IML vor putea spune, după expertiză

Gheorghe Dincă

Fostul medic şef al Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Diana Cârjaliu a precizat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că deşi în spaţiul public, în cadrul anumitor emisiuni televizate, au fost vehiculate mai multe greşeli în cazul „Caracal”, în cazul Dincă „nu se vor putea pronunţa decât psihiatrii de la IML”, după expertiză.

„Până una alta, este evident un psihopat antisocial, probabil cu discernământ. Mai psihopat că alţii? Poate da, poate nu”, transmite Diana Cârjaliu.

Medicul psihiatru a spus că nu se ştie nimic despre istoricul psihiatric al personajului Dincă, în afara faptului că „a fost internat de opt ori la psihiatrie, în urmă cu 10 ani, pentru tulburări de comportament secundare abuzului de alcool pe fondul unei personalităţi dizarmonice”.

Datele medicale sunt confidenţiale

Medicul psihiatru a menţionat în postarea sa de pe Facebook că răspunsurile la întrebările legate de „cine şi ce a solicitat” în urma celor 8 internări ale lui Gheorghe Dincă probabil nu vor fi aflate niciodată, întrucât datele medicale sunt confidenţiale chiar şi după moartea pacientului.

„Legea drepturilor pacientului nr.46/2003 şi Normele din 12.12.2016, cine şi pentru ce a solicitat cele 8 internări.

Poate nu familia, ci poliţia sau un terţ prejudiciat. Dacă ar fi fost aşa, a depus acela şi plângere la poliţie?

S-a întocmit vreun dosar de cercetare penală? A fost dosarul finalizat, ori zace în vreun sertar? Pentru că ştim că nu are cazier. Psihiatrii de la Mina Minovici şi procurorul de caz vor avea toate aceste informaţii”, spune Diana Cârjaliu, potrivit Mediafax.

Psihiatrul a precizat şi faptul că, potrivit ultimelor statistici, România se află pe locul doi în Europa din punct de vedere al incidenţei bolilor mintale, „cu 1403,75 cazuri la 100.000 locuitori, după Estonia, care raporta 2057,27 cazuri la 100.000 locuitori în 2011 la European Health for All Databases, conform unui comunicat de presă referitor la depresii. Anual sunt raportate circa 300.000 de noi cazuri, ceea ce ne plasează tot pe locul doi în Europa”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri