Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a precizat marţi dimineaţă că ancheta în cazul Caracal a evoluat mai ales pentru că au fost găsite noi probe. Bănilă a mai spus că, în cazul Luizei Melencu, nu a fost identificat ADN-ul fetei.

DIICOT continuă percheziţia domiciliară la casa lui Gheorghe Dincă, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul Bucureşti pentru o perioadă de 15 zile.

„Ancheta a evoluat, avem şi alte probe. (…) După ce vom finaliza cercetarea la faţa locului, în cadrul mandatului de percheziţie domiciliară, care va fi chestiune de câteva zile – mandatul a fost obţinut pentru 15 zile. Noi sperăm că vom finaliza mai repede”, a declarat Felix Bănilă, la sediul CSM.

La locuința lui Gheorghe Dincă mai e de finalizat cercetarea în cadrul mandatului de percheziție. Se verifică golul din pământ, dacă sunt obiecte care ne interesează sau nu. Se verifică și pereții locuinței pentru că s-a spus că s-au așezat mai multe straturi de ciment”.

Nu neglijăm ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi avut complici”, a mai spus procurorul-șef al DIICOT.

Întrebat dacă exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viață, Bănilă a spus că „nu excludem niciuna dintre variante. Testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente și nu putem exclude nimic”.

Bănilă a vorbit și despre destructurarea rețelelor de prostituție în urma cazului de la Caracal. „Noi știți foarte bine că avem în vedere ca și competență exclusivă infracțiunile de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantilă, și s-au dispus controale cu privire la modul de instrumentare și de existență a acestor cauze pe rolul structurii centrale și teritoriale a DIICOT. La momentul la care se va finaliza acest control, vom putea oferi aceste date”.

1 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =