Caută
Close this search box.

George Maior, despre cererea de rechemare la post: Am aflat de la televizor

George Maior, ambasador al României în SUA, afirmă că nu ştie nimic despre cererea Guvernului de rechemare a sa de la post, despre care a aflat de la televizor.

Întrebat într-un interviu pentru „Adevărul„, în ce stadiu se află procedura de întoarcere la post, George Maior a răspuns: „Întrebaţi instituţiile. Eu îmi fac datoria aici.”

George Maior a mai spus că nu înțelege ”gestul” de rechemare, făcut de Teodor Meleșcanu, fostul ministru de Externe.

”Am aflat de la televizor când s-a făcut acest gest. Nu l-am înţeles, dar domnul Meleşcanu a plecat din Guvern, îi doresc numai bine, suntem şi colegi la universitate. E un om pe care îl cunosc de 20 de ani şi am rămas uşor neplăcut surprins de ceea ce s-a întâmplat. Sunt ambasador aici şi îmi voi face datoria câtă vreme are ministerul nevoie de mine”,  a precizat George Maior.

George Maior

De asemenea, în același interviu, Maior afirmă că nu a discutat pe această temă cu preşedintele Iohannis, care are ultimul cuvânt în procedura de rechemare a unui ambasador.

Fostul ministru de Externe anunţa, în luna mai, că a transmis către Cotroceni cererea de rechemare a lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA precum şi propunerea numirii unui nou ambasador la Washington. Meleşcanu preciza că demersul Guvernului s-a bazat şi pe raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri persoale de George Maior.

Citește și: Dan Barna: Tăiem pensiile speciale dacă ajungem la guvernare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri