Caută
Close this search box.

Gorghiu, despre respingerea amnistiei și grațierii: PSD-ALDE aruncă praf în ochi

Gorghiu

PSD și ALDE vor repune pe tapet proiectul amnistiei și grațierii imediat după alegerile prezidențiale, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Coaliția a anunțat că va respinge în sesiunea extraordinară a Parlamentului proiectul respectiv.

Alina Gorghiu critică anunțul coaliției PSD-ALDE privind legea amnistiei și grațierii: ”E un anunț pe care majoritatea parlamentară îl face nu de voie, ci de nevoie, după doi ani și mai bine de coșmar în materie de modificări legislative pe subiecte de justiție. Evident că nevoia asta este și ea generată de un calcul electoral (…). Vă amintesc că noi am fost cei care am solicitat de vreo doi ani de zile respingerea acestui proiect, care din ianuarie 2017 se află pe masa Parlamentului (…). Sunt calcule pe care doamna Dăncilă, domnul Tăriceanu, colegii lor care au susținut acest proiect cu surle și trâmbițe le-au făcut înainte de scrutinul prezidențial, calcule care le dau cu minus și evident că îi forțează să arunce praf în ochii electoratului”.

Senatoarea crede că subiectul amnistiei și grațierii va fi repus pe tapet, după alegerile prezidențiale din această toamnă: ”Nu înseamnă că nu mă aștept ca imediat după alegerile prezidențiale acest proiect legat de amnistie și grațiere să nu fie repus pe tapet. Deci mă aștept ca după luna noiembrie, subiectul amnistie și grațiere, în ciuda eventualelor proteste, în ciuda angajamentelor pe care ni le-am reluat la nivel european, în ciuda faptului că încrederea românilor în guvernanți e la cote de avarie, mă aștept ca acest subiect să fie revândut aleșilor PSD”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri