Caută
Close this search box.

Guvernul amână rectificarea bugetară VIDEO

dăncilă

Guvernul amână rectificarea bugetară care taie bani de la Educaţie şi Transporturi, probabil după presiunile și criticile pe acest subiect. Se pare că aceeași soartă o vor avea si taxele anunțate de Eugen Teodorovici.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că, ordonanța privind rectificarea bugetară a fost prezentată astăzi, în primă lectură, iar aceasta urmează să fie adoptată în următoarea ședință a Executivului.

Surse politice au precizat că rectificarea bugetară a fost amânată, după ce ALDE a amenințat că iese de la guvernare. În aceste condiții, este posibil să fie amânat tot pachetul, iar Guvernul să ia măsuri pentru a se încadra în deficitul bugetar. În interiorul coaliției guvernamentale au apărut disensiuni, după ce Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat pe pagina de Facebook, că negociază o alianță cu partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Consiliul Economic și Social (CES) a întors proiectul privind taxa de zahăr, creșterea accizei la țigări și diminuarea numărului de secretari de stat la Ministerul Finanțelor din lipsă de avize. Va intra în ședința de Guvern doar rectificarea bugetară.

„Nu o să mai intre astăzi în ședința de Guvern. O să fie o discuție mai detaliată. Am văzut fel de fel de informații nejustiicate. Mă refer și la acciza pe tutun. Scrisoarea Comisiei Europene spune foarte clar că cel târziu 1 ianuarie 2020 este obligația de aplicare a acestei armonizări. Este o dorință de a duce în derizoriu, de a duce informații incorecte. O să comunicăm mai bine, mai clar, cu documente din partea Comisiei EuropeneȚ”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri