Caută
Close this search box.

Guvernul este blocat, după ce miniştrii ALDE nu şi-au delegat atribuţiile la un secretar de stat

Potrivit surselor obținute de Antena 3, Guvernul este în blocaj total după ce preşedintele a semnat demisiile miniştrilor ALDE. De remarcat: președintele a semnat DOAR decretele prin care a luat act de demisii, NU și interimatele propuse de Dăncilă!

Ședința de săptămâna viitoare a executivului ar fi imposibil de ținut pentru că o parte dintre demisionari nu și-au delegat atribuțiile.

Este nevoie ca președintele să semneze interimatele propuse de premier pentru ca ședința să fie convocată.

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele în urma cărora cei trei miniștri ALDE pleacă din guvern. E vorba despre Graţiela Gavrilescu (viceprim-ministru, ministrul mediului), Anton Anton (ministrul energiei) și Viorel Ilie (ministrul pentru relația cu Parlamentul).

Reamintim că cel de-al patrulea ministru din ALDE, Ramona Mănescu (Externe), a refuzat să demisioneze din executiv, motiv pentru care a fost exclusă din ALDE.

Odată cu formalizarea plecării miniștrilor ALDE din guvern, premierul Dăncilă e obligată de Constituție să meargă în fața Parlamentului în maximum 45 de zile pentru un vot privind remanierea provocată de schimbarea compoziției politice a executivului.

Președintele Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., următoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relația cu Parlamentul, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri