Caută
Close this search box.

Horia Constantinescu, noul şef ANPC, este naşul băiatului lui Adrian Năstase

horia constantinescu

Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, a fost numit șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, la propunerea premierului Vioricăi Dăncilă. Constantinescu (45 de ani) a devenit celebru după ce, în calitate de șef al OPC Constanța, a închis restaurante celebre din oraș și din stațiunea Mamaia, a sancționat McDonald’s și a amendat Primăria Constanța pentru starea în care se aflau locurile de joacă din oraș (ulterior, OPC Constanța a pierdut definitiv procesul cu Primăria Constanța).

Într-un interviu acordat pentru Info Sud-Est în august 2017, Horia Constantinescu a vorbit pe larg despre viața sa, creionând portretul unui personaj controversat, un afacerist de succes provenit dintr-o familie cu rădăcini puternic ancorate în structurile comuniste.

Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, istoric și sociolog marxist care a contribuit la instaurarea comunismului în România, fost președinte al Marii Adunări Naționale. Miron Constantinescu este cel care a încercat să-l răstoarne pe Gheorghe Gheorghiu Dej, în 1956, după ce Hrușciov a denunțat staliniștii. Portretul integral al lui Horia Constantinescu, noul șef ANPC, aici.

Totodată, noul șef ANPC este nașul de cununie al lui Andrei Năstase și, la rândul său, Andrei Năstase a botezat unul dintre copiii lui Constantinescu. În episodul ”bodyguarzilor” care au venit să îl apere pe Liviu Dragnea la ÎCCJ, în octombrie 2017, Horia Constantinescu a declarat că este prieten cu doi dintre bărbații care l-au apărat pe fostul șef PSD și că aceștia au fost judecați incorect doar după aspectul fizic.

Contactat telefonic, Horia Constantinescu a declarat pentru G4Media.ro că va își va exercita noua funcție cu aceeași fermitate cu care a făcut-o și la malul mării și că va ”multiplica modelul Constanței de 42 de ori”:

”Încerc să facem din această autoritate ceea ce ar trebui să fie, așa cum am făcut și la Constanța. Deseori, în cadrul acțiunilor de control fermitatea a fost confundată cu agresivitatea. Agresivitatea e o formă de frustrare și în ce mă privește nu e cazul.

Eu am acționat întotdeauna cu fermitate. Iar la cei 45 de ani ai mei e greu să mă mai schimb. Poate numai în bine. Așa că vom implementa în teritoriu ceea ce a ieșit bine la Constanța. Vom multiplica de 42 de ori modelul Constanței.

Am format o echipă grozavă acolo, am și ales pe cineva despre care mi-aș dori să îmi ia locul, e cineva care mi-a ținut locul de fiecare dată când lipseam. Dar eu cred cu tărie în întreaga echipă pe care mi-am format-o în Constanța”, a declarat Horia Constantinescu pentru G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri