Caută
Close this search box.

În pofida acuzaţiilor de abuz sexual, Placido Domingo va continua să cânte cu Opera de Stat din Viena

Placido Domingo va continua să îşi îndeplinească angajamentele faţă de Opera de Stat din Viena în următoarele luni, a anunţat vineri directorul acestei prestigioase instituţii – în pofida acuzaţiilor de abuz sexual ce i se aduc, potrivit DPA.

Dominique Meyer a declarat agenţiei austriece de ştiri APA că nu vede nici un motiv justificat legal de a nu onora contractele existente cu artistul spaniol, în vârstă de 78 de ani.

Domingo – un tenor în cea mai mare parte a carierei sale, care în prezent interprează roluri de bariton, se confruntă cu acuzaţii de hărţuire sexuală din partea mai multor femei pe care artistul le neagă.

„Acuzaţiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de 30 de ani, sunt profund tulburătoare şi, în forma prezentată, inexacte”, a precizat Domingo într-o declaraţie recentă, citată de Agerpres.

Meyer a subliniat că nu este în măsura de a emite o judecată cu privire la aceste acuzaţii şi nu este în intenţia lui de a le trivializa. „În acelaşi timp, nu vreau să-l prejudiciez pe Placido Domingo”, a explicat el.

Prin urmare, Domingo va cânta, aşa cum era programat, în „Macbeth”, în luna octombrie, în „Nabucco” şi va fi dirijor în „La Traviata” în iunie 2020.

În Statele Unite, Opera din San Francisco şi Orchestra din Philadelphia au anulat trei concerte în care urma să cânte Placido Domingo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri