Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni dimineață, decretul prin care este revocată Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale.

Președintele României a semnat, de asemenea, decretul prin care este desemnat interimar pe această funcţie Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii şi identităţii naţionale.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, pentru declaraţiile „profund greşite” făcute de aceasta într-o emisiune televizată.

„Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere, punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris, vineri, Dăncilă, pe Facebook.

Ecaterina Andronescu a afirmat joia trecută că ea a „învăţat de acasă” să nu se urce „în nicio maşină străină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită şi sechestrată la Caracal de bărbatul care a luat-o la ocazie.

„De exemplu, Alexandra – m-am interesat la Inspectoratul Şcolar – mergea la şcoală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la maşină de ocazie? Cred că va trebui, la începutul anului şcolar, să introducem în toate şcolile un sistem de protecţie a copiilor şi de a-i învăţa să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învăţat şi de-acasă… Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm şi la şcoală”, a spus Andronescu, conform site-ului Antena 3.

92 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =