Caută
Close this search box.

Mandatat de Guvernul României, ambasadorul George Maior a semnat memorandumul privind tehnologia 5G

Chiar dacă a  cerut rechemarea sa de la post, Guvernul Dăncilă l-a mandatat pe ambasadorul George Maior să semneze memorandumuri.

Guvernele SUA și României, prin ambasadorii Hans Klemm și George Maior, au semnat marți la Washington un memorandum de înțelegere cu privire la dezvoltarea tehnologiei 5G. De menționat că aceasta este procedura obișnuită în aceste cazuri și nu ține neaparat de numele ambasadorului aflat la un moment dat la post.

Înţelegerea dintre cele două guverne exclude practic compania chineză Huawei din licitația pentru serviciile 5G în telecomunicații. Potrivit G4Media.ro, „evaluarea riguroasă a furnizorilor 5G” trebuie să includă următoarele elemente:

„1. Dacă furnizorul este, în lipsa pârghiilor juridice, sub controlul guvernului unui alt stat;

2. Dacă furnizorul are o structură a acționariatului transparentă;

3. Dacă furnizorul are o istorie de comportament corporatist etic și este supus unui regim juridic care impune practici corporative transparente.”

Potrivit unor surse politice, premierul Viorica Dăncilă nu şi-a informat colegii de partid despre faptul că ambasadorul George Maior a fost mandatat să semneze în numele Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri