Caută
Close this search box.

Mihai Fifor a discutat cu Viorica Dăncilă despre remilitarizarea MAI

mihai fifor

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunţat că a abordat tema remilitarizării ministerului cu premierul Viorica Dăncilă, precizând însă că, dacă va fi luată o astfel de decizie, se va face transparent, după consultări cu sindicatele şi angajaţii.

„E un subiect pe care l-am abordat cu doamna prim-ministru, vă mărturisesc, în ultimele zile. Nu vreau să dau un semnal în sistem, la momentul acesta, nu vreau să fie creată niciun fel de presiune în MAI sau să creadă lumea că, de mâine, ne apucăm de aşa ceva. Tot astăzi m-am întâlnit cu Dumitru Coarnă, liderul unuia dintre sindicatele din ministerul nostru.

Dacă vom face aşa ceva vreodată, dacă o vom face, o vom face printr-o consultare foarte transparentă cu sindicatele, în primul rând, printr-o consultare foarte transparentă cu lucrătorii din minister pentr că este o decizie grea. Înseamnă o schimbare totală de paradigmă”, a declarat Mihai Fifor.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne a mai precizat că, din ce ştie el, în Uniunea Europeană mai sunt două ţări care au încă poliţie militarizată: Ungaria şi Estonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri