Caută
Close this search box.

Munţi de gunoaie adastă liniştiţi, la soare, pe plaja din Costineşti

costineşti

Au apărut mai multe fotografii cu mizeria de pe plaja din Costinesti. Plaja este administrata chiar de catre noul sef al Protectiei Consumatorului, Horia Constantinescu, prin firme pe care le controleaza personal.

Iata mesajul primit de la cititorul aktual24.ro:

Salut, numele meu este Stefan Horghidan si vreau sa va scriu in legatura cu o problema care ma apasa pe suflet.

Vacantele tineretilor mi le-am petrecut la Costinesti, atat pe vremea impuscatului cat si dupa. Este o statiune de care am prins drag si la care revin an de an…desi din ce in ce mai greu.

In ultimii 30 de ani am vazut statiunea sub diferite forme, dar parca niciodata nu a fost asa. Ca anul asta.

Peste tot gunoaie, in special pe plaja. Cei care au in grija plaja se plimba cu tractorul noaptea, curata ceva apoi considera ca si-au terminat treaba.

Pe plaja raman in timpul zilei drept cosuri de gunoi trei pubele care se umplu cat ai clipi cu gunoaiele turistilor. Pungile negre, umplute, sunt depozitate la buza falezei, iar operatiunea se repeta. Pe la pranz, in ciuda pubelelor care isi fac treaba si care sunt periodic golite, la 10-20 de metri se ridica munti de pungi negre pline cu deseuri.

Este soare si curand incep sa puta. Rau. Propriu-zis gunoaiele sunt depozitate pe plaja sub nasul turistilor. Plaja ingusta ii obliga pe acestia sa isi aseze cearsafurile pana langa ele. Nasol si pentru cei de pe plaja si pentru turisti, si pentru particularii care isi desfasoara activitati in zona – restaurante, tarabe etc. Vine seara, bate briza si pute peste tot.

Din ce inteleg plaja a fost luata de niste firme care sunt in cardasie cu Horia Constantinescu, mai proaspatul sef al ANPC pe tara. Sintagma ‘a pus lupul paznic la oi’ mi se pare cea mai nimerita in acest caz.

V-am facut si niste poze, ca sa vedeti dezastrul. In ideea ca puteti face ceva. Sunt facute intr-o zi de marti sau miercuri – sa nu credeti carecumva ca am asteptat weekendul sa pozeze asa ceva. Dezastrul e permanent.

Primaria isi face si ea treaba la fel. Canalizari care refuleaza cand ploua, cosuri de gunoi umplute peste limita. Doi disperati care dau cu matura. Atat merita turistul roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri