Caută
Close this search box.

Nimeni nu ştie sigur dacă Gurbangulî Berdîmuhamedov, dictatorul Turkmenistanului, mai trăieşte sau nu

gurbangulî berdîmuhamedov

Un caz șocant cutremură viața politică din Turkmenistan. Zvonurile despre moartea președintelui Gurbangulî Berdîmuhamedov persistă după ce acesta nu a mai fost văzut în public în ultimele săptămâni.

Cetățenii fostei republici sovietice se întreabă unde a dispărut șeful statului în contextul în care republica central-asiatică de la Marea Caspică găzduieşte un forum economic regional major, iniţiat chiar de preşedintele Gurbangulî Berdîmuhamedov.

El are în program o întâlnire cu prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, la Forumul Economic al Mării Caspice în oraşul port Turkmenbaşî, potrivit unui comunicat al părţii ruse. Forumul durează până luni.

Luna trecută a apărut un zvon că Berdîmuhamedov, în vârstă de 62 de ani şi care conduce autoritar Turkmenistanul de peste un deceniu, a decedat din cauza insuficienţei renale.

Zvonul a câştigat teren pe 21 iulie, când postul de radio rus Govorit Moskva l-a citat pe Aslan Rubaev, expert politic eurasiatic, declarând că a aflat despre moartea preşedintelui din anumite surse din capitala Turkmenistanului, Aşhabad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri