Un caz șocant cutremură viața politică din Turkmenistan. Zvonurile despre moartea președintelui Gurbangulî Berdîmuhamedov persistă după ce acesta nu a mai fost văzut în public în ultimele săptămâni.

Cetățenii fostei republici sovietice se întreabă unde a dispărut șeful statului în contextul în care republica central-asiatică de la Marea Caspică găzduieşte un forum economic regional major, iniţiat chiar de preşedintele Gurbangulî Berdîmuhamedov.

El are în program o întâlnire cu prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, la Forumul Economic al Mării Caspice în oraşul port Turkmenbaşî, potrivit unui comunicat al părţii ruse. Forumul durează până luni.

Luna trecută a apărut un zvon că Berdîmuhamedov, în vârstă de 62 de ani şi care conduce autoritar Turkmenistanul de peste un deceniu, a decedat din cauza insuficienţei renale.

Zvonul a câştigat teren pe 21 iulie, când postul de radio rus Govorit Moskva l-a citat pe Aslan Rubaev, expert politic eurasiatic, declarând că a aflat despre moartea preşedintelui din anumite surse din capitala Turkmenistanului, Aşhabad.

246 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here