Caută
Close this search box.

Oficial ucrainean: A fost realizat un schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia, inclusiv marinari

Prizonierii ucraineni, inclusiv marinarii și cineastul Oleg Sentsov, zboară înapoi în Ucraina după ce a fost finalizat un schimb de prizonieri cu Rusia, potrivit unor comentarii care au fost repostate pe Facebook de procurorul general al Ucrainei, relatează Reuters.

Alte comentarii nu au fost oferite nici de purtătorul de cuvânt al procurorului general, nici de purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy.

Rusia l-a transferat pe Sentsov dintr-o închisoare arctică în custodie la Moscova, pe fondul discuțiilor cu Kievul cu privire la un posibil schimb de prizonieri, au raportat joi agențiile de presă TASS și Interfax. De asemenea, o instanță ucraineană a eliberat un jurnalist rus, acuzat că a sprijinit separatiștii pro-ruși.

Asigurarea unui schimb de prizonieri ar fi un câștig pentru Zelenskiy, care a devenit președinte anul acesta promițând să pună capăt conflictului din estul Ucrainei. Trupele ucrainene luptă cu forțele susținute de ruși în regiunea Donbas din estul Ucrainei din 2014, într-un conflict care a luat deja peste 13.000 de vieți. Lupta sporadică continuă în ciuda unui acord de încetare a focului.

Rusia deține zeci de captivi ucraineni în urma conflictului, precum și 24 de marinari care au fost prinși anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri