Caută
Close this search box.

Orban: După moţiunea de cenzură vom încerca să provocăm alegeri anticipate

Ludovic Orban

Ludovic Orban consideră că alegerile anticipate ar reprezenta cea mai bună soluţie pentru România, dar a adăugat că PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării, chiar dacă nu va fi posibilă soluţia anticipatelor.

„După moţiunea de cenzură noi vom încerca să provocăm alegeri anticipate. Indiferent dacă se merge cu o formulă de guvern tranzitoriu, pentru care ar fi absolut necesar un acord politic al tuturor formaţiunilor politice, mai puţin PSD – pentru că asta e structura parlamentară azi – fie fără, dacă nu se poate ajunge la acest acord politic.

Pentru a ajunge la alegeri anticipate e nevoie ca două propuneri de guvern să fie respinse de Parlament. (…) Cu actuala structură a Parlamentului este extrem de dificil să creezi o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern normal, un guvern decent.

Gândiţi-vă cum aţi putea să ne vedeţi pe noi, de exemplu, într-un guvern alături de formaţiuni politice care provin din PSD sau care au girat, au fost alături de PSD în guvernare!”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

El a afirmat că structura actualului Parlament „aproape nu are capacitatea de a genera o guvernare responsabilă”, favorabilă unor reforme de substanţă.

„Probabilitatea de a putea genera o majoritate parlamentară care să fie favorabilă unor reforme de substanţă, care să îndrepte toate stricăciunile şi toate nenorocirile care au fost produse de guvernele de după decembrie 2016 nu este foarte mare, este aproape egală cu zero.

Pentru ca să generezi un guvern, ai nevoie de un program de guvernare care să fie susţinut de toţi cei care participă la formarea unei majorităţi parlamentare care învesteşte guvernul.

Parlamentul actual este rezultatul votului din decembrie 2016, chiar dacă prin traseism au mai plecat PSD-işti, s-au dus la Pro România sau au plecat unii pe la ALDE, structura actualului Parlament este o structură care, după opinia mea, aproape nu are capacitatea de a genera o guvernare responsabilă, care să dea cu adevărat un program de reparare a stricăciunilor în primă fază şi care să reaşeze toate echilibrele economice”, a apreciat Orban.

Orban a adăugat că, deşi anticipatele reprezintă „cea mai bună soluţie pentru România”, PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării:

„Dacă nu va exista altă soluţie, dacă nu va fi posibilă soluţia anticipatelor, PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri