Caută
Close this search box.

Orchestra Filarmonicii din Berlin, dirijată de Kirill Petrenko, deschide sâmbătă Festivalul „George Enescu”

Festival Enescu

Orchestra Filarmonicii din Berlin, avându-l la pupitru pe Kirill Petrenko, va deschide sâmbătă, de la ora 19.30, ediţia 2019 a Festivalului Internaţional ”George Enescu”, printr-un concert ce va avea loc la Sala Mare a Palatului.

Programul spectacolului, inclus în seria ”Mari orchestre ale lumii”, cuprinde Rapsodia română nr. 2 în Re major de George Enescu şi Simfonia a IX-a în Re minor op. 125 de Ludwig van Beethoven. Îşi dă concursul Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ioan Pruner.

Solişti vor fi soprana Marlis Petersen, mezzosoprana Elisabeth Kulman, tenorul Benjamin Bruns şi basul Kwangchul Youn.

Tot sâmbătă, de la ora 22,30, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va deschide, la Ateneul Român, secţiunea „Concertele de la miezul nopţii” din cadrul Festivalului ”Enescu”.

Corul Madrigal, coordonat de Anna Ungureanu, va fi parte integrantă a unuia dintre cele mai spectaculoase şi aşteptate evenimente ale festivalului – La Cetra d’Orfeo „Ay Amor!” -, un proiect realizat şi dirijat de muzicianul belgian Michel Keustermans.

FOTO: Festival Enescu

Spectacolul La Cetra d’Orfeo „Ay Amor!” este un periplu muzical în universul sonor şi afectiv al barocului, cu o selecţie de creaţii muzicale realizată de Michel Keustermans, ce urmează planul ideatic al spectacolului cristalizat în jurul ideii de iubire.

Festivalul Enescu, simultan în cinci ţări

Șapte orașe și cinci țări – Germania, Belgia, Italia, Canada și Moldova – vor găzdui în acest an reprezentații asociate Festivalului Internațional „George Enescu”.

Ediția 2019 devine astfel cea mai extinsă și bogată din istoria de până acum a evenimentului. Unele dintre cele mai renumite orchestre ale lumii și artiști de talie mondială, străini și români, prezintă publicului din Florența (Italia), Berlin și Dresda (Germania), Liège (Belgia), Toronto și Montreal (Canada) și Chișinău (Moldova) compoziții esențiale de George Enescu sau concerte dedicate marelui compozitor, simultan cu interpretările ce vor avea loc la București între 31 august și 22 septembrie, și alături de concertele programate în alte zece orașe din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri