Caută
Close this search box.

Patronul firmei la care ar fi apelat Poliţia Olt: Mi-au cerut detalii despre o maşină argintie

Remus Radoi

Remus Rădoi, patronul firmei de pază la care ar fi apelat Poliţia Olt, în noaptea în care era căutată Alexandra, a declarat că oamenii legii i-au cerut informații despre o mașină argintie.

“Prin regulamentul de funcţionare şi organizare al societăților de pază, legea 333/2003 prevede că suntem obligaţi să cooperăm şi să furnizăm date atunci când ne sunt cerute de către organele de anchetă.

Ni s-a cerut acest lucru și ori de câte ori ni s-au cerut informații pentru un caz al dânșilor, noi eram obligați prin această lege și din punct de vedere uman să oferim cele informații.

FOTO: captură Pro TV

Nu există un protocol scris, există legea 333 care ne obligă să cooperăm și să furnizăm date atunci când ne sunt cerute de organele de anchetă”.

Remus Rădoi i-a declarat corespondentului știrilor Pro TV, Cosmin Stan, că a colaborat cu Poliția Olt în urma unui dosar privind victimele unei rețele de trafic de persoane.

“Există un dosar constituit DIICOT Olt, sub conducerea domnului procuror-șef Călina Ionuț, cu ajutorul domnului Alexe Nicolae (n.r. fostul adjunct IPJ Olt), am dus peste 40 de victime ale unei rețele de trafic de persoane care au mers și au depus plângeri în vederea anchetării acestei organizații.

Au fost ridicați, s-au făcut peste 40 de percheziții, din ce știm acum sunt toți sub control judiciar cu perspectiva ca ei să fie trimişi în judecată şi apoi condamnaţi.”

Cu privire la sprijinul oferit poliției în cazul dispariției Alexandrei, patronul firmei de pază a declarat că:

“Nu am trimis poliția la adrese greșite, nici nu putem face așa ceva. Ne-au solicitat să le furnizăm date cu privire la nişte maşini cu anumite caracteristici.

Unde vedem maşini argintii BMW break. Ulterior s-a revenit în jurul orei 22.00 – 23.00, specificându-se că mașina era un Renault Megane argintiu și iar ni s-au cerut informații.”

Întrebat despre relația cu fostul adjunct al IPJ Olt, Alexe Nicolae, omul de afaceri a adăugat că “este o relaţie strict profesională.

Dosar de crimă organizată la DIICOT Olt

Ne-am cunoscut acum câteva luni în contextul constituirii acestui dosar de crimă organizată. Mi-au cerut sprijinul, menţionând că şi ei ştiu că lumea nu are încredere în poliţie, rugându-mă să merg la victime să-i rog să meargă la DIICOT şi să depună plângere. Ceea ce am şi făcut.”

În ceea ce priveşte implicarea poltiei în cazul de la Caracal, Radoi a spus că poliţiştii au intervenit “foarte lent, lipsiţi de empatie, aşa cum îi ştim noi de-o viaţă. La nivel de popor, eu simt o deteriorare a moralităţii, o lipsă de umanitate. În acest caz nu aveam mai mult potenţial de a ne implica, noi facem strict ce ne impune legea. Repet, despre acest individ nu aveam date.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri