Caută
Close this search box.

Pericolul prezentat de panourile solare, deşi sunt considerate ecologice

Energia solară, deși e considerată ecologică, produce deșeuri foarte toxice. Situația e agravată de faptul că nu există legi care să reglementeze problema acestor deșeuri, a căror cantitate crește an de an.

Australienii, spre exemplu, au estimat că în următorii 30 de ani vor avea 1,5 milioane de tone de resturi de la panourile solare.

„Cadrele de aluminiu de la panourile solare merg la tomberoane, pentru că metalul poate fi reciclat, dar geamurile acoperite pe spate cu folie pentru fixarea celulelor fotovoltaice ajung la groapa de gunoi și asta nu e bine, sigur nu e ceea ce a dorit această industrie”, susţine Jeremy Hunt, specialist în panouri solare, potrivit TVR.

Nu există, la ora actuală, statistici despre cât de multe deșeuri generează energia solară. Dar specialiștii avertizează că problema va deveni în curând extrem de gravă și situația poate scăpa de sub control.

Și pe întreaga țară-continent există un singur centru de reciclare, deocamdată. Nici acesta nu funcționează cum trebuie, pentru că lasă colectarea panourilor vechi în sarcina firmelor de vânzare și instalare – și, în plus, nu le acceptă pe cele mai toxice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri