Caută
Close this search box.

PNL cere dublarea numărului de parlamentari pentru românii din diaspora

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii vor promova un proiect de lege care vizează dublarea numărului de parlamentari care îi reprezintă pe cetăţenii români din diaspora, transmite Agerpres.

„Am votat un proiect de lege, propus de PNL Diaspora, care să ducă la dublarea numărului de parlamentari ce reprezintă cetăţenii români aflaţi în diaspora, în corespondenţă cu numărul de cetăţeni români care sunt înregistraţi oficial ca cetăţeni români cu domiciliul în străinătate”, a precizat liderul liberalilor, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

În urma alegerilor legislative din 2016, șase parlamentari repre­zintă cele 3,5 milioane de români din Diaspora. Sunt patru deputaţi şi doi senatori, toţi din Opozi­ţie, niciunul din partea parti­delor aflate la guvernare.

Mandatele pentru diaspora au fost adjudecate de PNL, USR şi PMP, potrivit rezultatelor finale ale alegerilor, date publicităţii joi de BEC.

La Senat PNL a obţinut un mandat, acesta revenind lui Viorel Riceard Badea, iar la Camera Deputaţilor tot un mandat – Mihai Alexandru Voicu.

USR are la Senat un mandat – Radu Mihai Mihail, iar la Camera Deputaţilor un mandat – Manuel Costescu.

PMP are două mandate pentru diaspora la Camera Deputaţilor – Constantin Codreanu şi Doru Petrişor Coliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri