Caută
Close this search box.

Politicienii şi personajele dubioase sunt umăr la umăr în România (documentar)

Membri ai clanurilor interlope au fost de multe ori în anturajul oamenilor politici importanţi. De pildă, personaje cu un trecut dubios au avut misiunea de a-l păzi pe Liviu Dragnea la unul dintre termenele de la Curtea Supermă, în dosarul în care a fost condamnat. Presa a dezvăluit la momentul respectiv cine sunt bodyguarzii de ocazie ai fostului lider PSD.

Protestar, citat de Digi24: Liviu Dragnea este păzit cu interlopi. Exact ca în romanele lui Mario Puzo.

Pe 3 octombrie 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie relua procesul în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman. Mai mulţi protestatari l-au aşteptat în faţa Curţii Supreme pe Liviu Dragnea, pe atunci doar acuzat de instigare la trafic de infuenţă. La finalul termenului, fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, i-a organizat pe… „susţinătorii” lui Liviu Dragnea.

Cei care i-au deschis drumul fostului lider social-democrat se numesc Bogdan Cristache și Costel Axente.

Protestatar: De ce aţi adus interlopi la Înalta Curte? Credeţi că intimidaţi cu interlopii?
Bogdan Cristache

La momentul scandalulului. Bogdan Cristache era director la firma de pază Cosepa Security. Aceasta activa pe piaţă, deşi, oficial, era în insolvenţă.
Costel Axente

Costel Axente a fost bodyguard la localul Bonton Palace, deținut de Andrei Năstase, fiul fostului premier și de Horia Constantinescu, şeful OPC Constanţa.

Codrin Ştefănescu i-a prezentat drept… vechi membri ai PSD şi eroi ai Revoluţiei.

Liviu Dragnea: Nu ştiu cine sunt. Eu am stat în instanţă. Stau pentru martorii din dosar.

Cei doi sunt şi apropiaţi ai familiei lui Adrian Năstate. De altfel, au fost văzuţi în 2012 alături de familia fostului prim-ministru, la termenul unui proces al acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri