Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va suspenda Parlamentul cu numai câteva săptămâni înainte de termenul pentru Brexit, anunţă BBC.

Regina Elisabeta a doua a aprobat cererea lui Boris Johnson.

„Regina a aprobat ordinul de suspendare a Parlamentului începând nu mai devreme de luni, 9 septembrie, şi nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până pe 14 octombrie 2019”, se arată într-un comunicat oficial, citat de Digi24.

Boris Johnson a precizat, într-o scrisoare transmisă parlamentarilor, că i-a cerut Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul, începând cu jumătatea lunii septembrie, până la jumătatea lunii octombrie.

„În această dimineaţă am vorbit cu Majestatea Sa Regina pentru a-i cere să oprească sesiunea parlamentară curentă în a doua săptămână a lunii septembrie, înaintea începerii celei de-a doua sesiuni parlamentare în data de 14 octombrie”, a scris Boris Johnson.

Acest lucru înseamnă că parlamentarii nu vor avea timp să voteze legi care să-l împiedice pe premier să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană în 31 octombrie, chiar și fără un acord.

„E timpul ca un nou guvern și un nou premier să facă un plan pentru țară, după ce ieșim din Uniunea Europeană”, a spus o sursă guvernamentală citată de BBC.

Boris Johnson spune că vrea ca Marea Britanie să părăsească UE la 31 octombrie cu un acord, dar că, în lipsa acestuia, preferă să scoată țara din blocul comunitar fără acord decât să amâne termenul.

234 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =