Caută
Close this search box.

Scandal uriaș în coaliția PSD-ALDE, chiar în timpul întâlnirii Dăncilă-Tăriceanu

O adevărată furtună politică se dezlănțuie. Tensiunile din Coaliţia PSD-ALDE iau amploare chiar în timp ce Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au o întâlnire în încercarea de a ajunge la un numitor comun. Nimeni altul decât vicepreşedinte ALDE Andrei Gerea reacţionează la dezvăluirile lui Victor Ponta despre negocierile cu Viorica Dăncilă şi la discuţiile anunţate de premier cu UDMR şi acuză PSD de dublu limbaj şi agende ascunse.

„PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare.

Pe de o parte, în public, dna premier spune că vrea ca actuala coaliție să funcționeze, spune că nu vrea să plece ALDE de la guvernare.

Pe de altă parte, însă, despre aceeași doamnă Dăncilă aflăm cum negociază majorități pe la colțuri cu diverse formațiuni, cu principalul scop de a asigura o nouă formulă parlamentară care să-i ofere continuarea guvernării.

Nu putem să nu ne întrebăm, în acest context, de câte ori nu o fi făcut aceste lucruri înainte și cu cine? Şi, astfel, din nou, ne amintim şi de ceea ce speram să fi fost speculații cu privire la blatul făcut de dna premier cu Klaus Iohannis.

Este greu să știm ce să mai credem în actuala situație.

Pentru noi nu reprezintă o noutate discuțiile și negocierile pe care PSD le poartă cu alte formațiuni politice pentru a încerca să le coopteze la guvernare în locul ALDE.

Nu e pentru prima dată când astfel de negocieri au loc. Ele au avut loc și în trecut, au loc și în prezent, după cum relatează dl Ponta.

În anii trecuți, PSD purta negocieri fie cu UDMR, fie cu PMP sau alte formațiuni pentru a avea majoritate. Motivul? Faptul că ALDE nu era de acord cu anumite măsuri care ar fi reprezentat un derapaj, lucru spus și public.

Spre deosebire de PSD, ALDE a acționat în cadrul acestei alianțe întotdeauna corect, fără a avea agende ascunse, fără a avea planuri de rezervă.

Am acționat drept busola acestei guvernări, asigurând echilibru și stabilitate politică. Din păcate, cei din PSD au avut alte interese, alte planuri, alte agende”, scrie Gerea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri