Caută
Close this search box.

Ședință de criză la PSD: Coaliția cu ALDE, la un pas de destrămare

PSD decide, luni, soarta coaliției, social-democrații fiind convocați de Viorica Dăncilă pentru a discutata variantele în cazul unei eventuale ieșiri de la guvernare a ALDE. 

Călin Popescu Tăriceanu amenință cu ieșirea de la guvernare, principalul motiv invocat fiind nemulțumirile referitoare la rectificarea bugetară.

Liderii social-democrații nu vor să susțină un candidat comun cu ALDE la prezidențiale și încearcă să o împingă pe Dăncilă în față. De partea cealaltă, Viorica Dăncilă joacă duplicitar și ar fi dispusă să renunțe la candidatură și să-l promoveze pe Tăriceanu drept candidat la prezidențiale.

„Lui Dăncilă i-a surâs amânarea congresului în care se bătea în cuie candidatul la prezidențiale pentru că i-ar conveni de minune să renunțe la postura de candidat”, au explicat surse social democrate pentru HotNews.ro.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian a declarat vineri că ALDE nu poate să susţină un candidat PSD la alegerile prezidenţiale.
„Nu ştiu care sunt problemele PSD. În opinia mea, o problemă pe care n-am elucidat-o şi pe care le-am spus-o deschis a fost cea legată de motivaţia lor reală în ceea ce priveşte campania pentru prezidenţiale. Le-am spus că sentimentul meu e că miza lor se opreşte la turul doi de scrutin. Deci, obiectivul lor maximal este calificarea în turul doi. I-am întrebat: <există vreo informaţie pe care o deţineţi că un candidat PSD ar putea într-o variantă optimistă maximală să obţină mai mult de 30% în turul doi?> Ei nu mi-au răspuns la această întrebare. Şi atunci am întrebat: <voi nu doriţi să câştigaţi alegerile prezidenţiale?> Şi i-am spus doamnei Dăncilă personal: <doamna Dăncilă, în ultima vreme am trecut şi eu şi Călin Tăriceanu (…) prin nişte situaţii cu totul inconfortabile în relaţia cu unii reprezentanţi ai opiniei publice>”, a spus Vosganian.

Deputatul a adăugat că i-a spus Vioricăi Dăncilă că ALDE nu poate să susţină un candidat PSD la alegerile prezidenţiale pentru că „e limpede, pentru noi cel puţin, că cercurile de votanţi şi simpatizanţi ai ALDE au această reţinere. E limpede, noi nu putem susţine în campania prezidenţială un candidat PSD. Am întrebat: în afară de chestiunile de imagine, ce au ei în vedere? Nu au răspuns la întrebarea asta. De aici am sentimentul, coroborând şi cu declaraţiile lui Klaus Iohannis, că ei şi-au împărţit mizele. PSD şi-a păstrat miza de a rămâne la guvernare, Klaus Iohannis şi-a păstrat miza de a rămâne la Cotroceni. Probabil că fiecare, în mod mai mult sau mai puţin explicit îl ajută pe celălalt să îşi îndeplinească obiectivul”.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri