Caută
Close this search box.

Soluția de la Beijing pentru taxele vamale americane: Yuanul chinez scade la cel mai mic nivel față de dolar din 2010

Yuanul chinez a căzut la cel mai mic nivel față de dolar din august 2010, în tranzacțiile de luni dimineață, alimentând speculațiile că Beijingul permite amortizarea monedei pentru a contracara taxele vamale americane amenințătoare, relatează AFP.

Moneda offshore a slăbit până la 7.1085 comparativ cu un dolar, la câteva zile după ce președintele american Donald Trump a anunțat un plan de a impune taxe pentru alte 300 de miliarde de dolari în mărfuri chinezești, accentuând tensiunile războiului comercial dintre cele două mari economii ale lumii. De asemenea, yuanul onshore s-a redus, atingând 7.0307 în comerțul de luni dimineață pentru a atinge cel mai scăzut nivel din 2008. Atât yuanul onshore, cât și offshore au depășit nivelul 7,0 față de dolar, pe care investitorii îl consideră un prag cheie în valoarea valutară.

Trump a acuzat frecvent China că și-a devalorizat artificial moneda pentru a-și susține exporturile – acuzații negate de mult de la Beijing. Președintele american a distorsionat piețele bursiere la nivel mondial săptămâna trecută, când a emis amenințarea cu mai multe taxe la doar o zi după ce negociatorii comerțului american și chinez au reînviat discuțiile menite să pună capăt litigiului care s-a desfășurat pe tot parcursul anului. Taxele suplimentare de 10 la sută pe care Trump a amenințat că e va aplica de la 1 septembrie ar însemna că acum a vizat practic toate cele 500 de miliarde de dolari pe care America le cumpără din China în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri