Caută
Close this search box.

Statul decontează tratamentele în străinătate pentru pacienții care nu pot fi tratați în România

viorica dăncilă

Viorica Dăncilă, premierul României, a declarat, joi, că pacienţii cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public să beneficieze de decontarea tratamentelor în străinătate.

”Vom aproba în şedinţa de astăzi mai multe măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante. Astfel, vom completa legislaţia pentru a permite pacienţilor cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public, să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România”, a declarat, joi, înainte de începerea şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Şeful Executivului a afirmat că Guvernul va implementa un nou subprogram pentru persoanele cu autism.

”De asemenea, facem modificările legislative necesare pentru introducerea, dezvoltarea şi implementarea unui nou subprogram adresat persoanelor cu tulburări din spectrul autist conform protocolului încheiat cu asociaţiile de profil. Această măsură va permite un acces mai bun la servicii integrate de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu astfel de tulburări. Totodată, prelungim termenul de exceptare temporară a obligaţiei de plată a taxei pentru medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană. Este o măsură necesară pentru a asigura prezenţa necesară pe piaţă a unor medicamente care nu au altă alternativă terapeutică, medicamente atât de necesare în cazul unor afecţiuni grave”, a adăugat Dăncilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri