Caută
Close this search box.

STS, în cazul Vrancea: Operatorul nu a discutat cu apelantul

STS precizează că tânăra din Vrancea care a sunat la 112 a discutat cu dispecerul Poliției și nu cu operatorul serviciului de urgență, mai ales pentru că acesta nu deține informații privind echipajele disponibile pentru intervenție, ci redirecționează datele către dispeceratele specializate.

„La Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă Vrancea s-au înregistrat două apeluri în data de 13.08.2019, la ora 01:00:33, respectiv 01:25:35. Conform Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție în cazul urgențelor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, operatorul 112 al STS a transferat apelul către dispecerul agenției specializate, în acest caz, dispecerul IPJ Vrancea, la ora 01:01:27, respectiv 01:25:45″, precizează reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, responsabilităţile operatorilor 112 constau în preluarea apelurilor, identificarea urgenţelor, colectarea datelor referitoare la identificarea apelantului şi locul transferul acestora către dispeceratele specializate de intervenţie pentru a fi alocate resursele necesare.

„Precizăm că operatorul 112 al STS din cadrul Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă Vrancea nu a purtat discuţii cu apelantul referitoare la disponibilitatea/indisponibilitatea şi alocarea resurselor necesare intervenţiei la caz, nu a făcut precizări privind timpul de intervenţie, iar informaţiile referitoare la coordonarea şi desfăşurarea intervenţiei sunt atribuţiile dispeceratelor agenţiilor specializate de intervenţie, în cazul de faţă, ale dispeceratului Poliției”, mai explică STS.

Precizările vin după ce joi, polițiștii din Vrancea au început o anchetă, după ce o fată a sunat la 112 și ar fi cerut ajutor, iar un dispecer i-ar fi răspuns că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri