Caută
Close this search box.

Theodor Paleologu despre Mircea Diaconu: Este bun actor în roluri de prost

Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru alegerile prezidențiale, are un atac dur la adresa lui Mircea Diaconu, candidat independent susținut de PRO România și ALDE la alegerile prezidențiale.

„Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Și a găsit pe alții mai proști: ALDE și Pro România n-au fost în stare să genereze o candidatură cît de cît plauzibilă.

Nota Bene: Ținta nu e atît Diaconu cît ALDE și Pro România (știu, e plicticos să tot explici ironii)”, scrie Theodor Paleologu pe Facebook.

Ulterior, Paleologu a revenit cu o nouă postare, în care arată că „unele spirite delicate s-au șifonat de faptul că am utilizat cuvinte îngrozitoare în precedenta mea postare: „prost” și „proști” („vai, vai, domnule Paleologu, vă credeam un om cult și manierat, vă credeam un diplomat”).

Consider că studierea prostiei omenești e o temă imensă a istoriei culturale (exemple: Homer, Lucian de Samosata, Erasmus, Montaigne, Voltaire, Flaubert, Caragiale, Eugen Ionescu etc.). Am scris și am ținut cursuri pe această temă.

Cred, de asemenea, că prostia e principalul factor explicativ în politica românească. E o valoare sigură. Mereu poți miza pe prostia adversarului.

Evident că am aplaudat panarama lui Mircea Diaconu de pe scările Ateneului și am fost încîntat de susținerea pe care i-o acordă ALDE și Pro România”, conchide Paleologu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri