Fostul președinte Traian Băsescu a comentat vineri la Digi24 schimbarea ministrului Justiției, Ana Birchall, cu judecătoarea Dana Gîrbovan, decizie luată în CEX PSD.

Nu cred ca este o solutie gresita aducerea unui judecator cu o oarecare reputatie profesionala. Pozitiile publice (ale Danei Gîrbovan, n.red.) au fost mereu exchilibrate, nu au fost extreme. A gasit mereu resurse sa fie echilibrata pe legile justitiei. Nu cred ca e un lucru rau. Ce-au pierdut insa PSD-istii este legat de credibilitatea dnei Birchall in SUA. Daca peste cateva luni ar fi explicat la Departamentul de Stat ca s-au facut progrese, va asigur ca ar fi fost crezuta. Au pierdut un om foarte credibil in Statele Unite”, a zis Băsescu.

Întrebat cum își explică decizia PSD să o schimbe pe Birchall, el a răspuns: „Birchall pare o femeie cu care nu prea e de negociat. A zis ca va implementa integral observatiile GRECO si ale Comisiei de la Venetia. Rămâne de văzut cât de absolut trebuie să fii în punerea în aplicare a unelor rapoarte. Vă pot arăta zeci, sute de soluții care au fost date pentru România care au fost un eșec în perioada de tranziție. Guvernele nu trebuie să fie niște păpuși executante de genul noi muncim nu gândim”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =