Preşedintele american Donald Trump a răspuns vineri tarifelor anunţate de China pentru importuri din SUA de 75 de miliarde de dolari cu tarife suplimentare de 5% pentru produse chinezeşti în valoare de 550 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Măsura a fost anunţată de Trump pe Twitter la câteva ore de la dezvăluirea de către China a tarifelor de retorsiune, de 5%-10% impuse bunurilor americane. Tot vineri, preşedintele american a cerut companiilor americane să îşi transfere operaţiunile din China.

Intensificarea războiului comercial a amplificat temerile legate de impacul asupra economiei globale, astfel că indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 3%, iar S&P 500 cu 2,6%.

Randamentele Trezoreriei SUA au scăzut, investitorii căutând active sigure, iar cotaţiile petrolului, care este pentru prima oară ţintă a tarifelor chinezeşti, au coborât puternic.

Anunţul lui Trump referitor la noile tarife a fost făcut după închiderea tranzacţiilor bursiere de vineri, astfel încât declinul acţiunilor ar putea continua săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 5 =