Caută
Close this search box.

Trump aplică tarife suplimentare de 5% pentru importuri din China

donald trump

Preşedintele american Donald Trump a răspuns vineri tarifelor anunţate de China pentru importuri din SUA de 75 de miliarde de dolari cu tarife suplimentare de 5% pentru produse chinezeşti în valoare de 550 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Măsura a fost anunţată de Trump pe Twitter la câteva ore de la dezvăluirea de către China a tarifelor de retorsiune, de 5%-10% impuse bunurilor americane. Tot vineri, preşedintele american a cerut companiilor americane să îşi transfere operaţiunile din China.

Intensificarea războiului comercial a amplificat temerile legate de impacul asupra economiei globale, astfel că indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 3%, iar S&P 500 cu 2,6%.

Randamentele Trezoreriei SUA au scăzut, investitorii căutând active sigure, iar cotaţiile petrolului, care este pentru prima oară ţintă a tarifelor chinezeşti, au coborât puternic.

Anunţul lui Trump referitor la noile tarife a fost făcut după închiderea tranzacţiilor bursiere de vineri, astfel încât declinul acţiunilor ar putea continua săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri