Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat duminică, la summit-ului G7 de la Biarritz, Franţa, că vrea să-l invite pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la următoarea reuniune, care va avea loc în 2020 în SUA, potrivit Bloomberg şi TASS.

Trump declarase săptămâna trecută că susţine ideea revenirii la formatul G8 prin readmiterea Rusiei în organizaţie, informează Mediafax.

Rusia a fost exclusă în 2014 din G8 din cauza anexării Peninsulei Crimeea şi a implicării Kremlinului în războiul civil din Ucraina.

Marea Britanie, Germania, Franţa şi Canada s-au opus în repetate rânduri revenirii la formatul G8 până când Vladimir Putin nu va face concesii în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina.

Summitul Grupului ţărilor puternic industrializate se desfăşoară în perioada 24-26 august în staţiunea Biarritz, situată în sud-vestul Franţei.

Uniunea Europeană este reprezentată de Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, la reuniunea cu liderii ţărilor din G7 – Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 8 =