Caută
Close this search box.

Trump vrea pedeapsa capitală pentru „criminali în masă şi cei motivaţi de ură”

donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că „va cere Departamentului de Justiţie să propună pedeapsa cu moartea pentru cei care comit crime în masă şi motivate de ură”, relatează site-ul postului CNN.

Acesta a adăugat că pedeapsa capitală în aceste cazuri ar trebui efectuată „în mod rapid, decisiv şi fără a amâna inutil ani de zile”.

Cel puţin 20 persoane au fost ucise într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, situat în statul american Texas, un suspect fiind arestat preventiv. Poliţia a anunţat că 26 de persoane sunt rănite şi în prezent primesc atenţie medicală la spitalele din apropiere.

Liderul de la Casa Albă l-a numit pe atacatorul din El Paso un „om rău” şi a cerut americanilor să condamne „supremaţia albilor”.

„Atacatorul din El Paso a postat un manifest online prin care îşi exprimă ura de rasă. Naţiunea noastră trebuie să condamne rasismul, bigotismul şi atitudinile în sensul supremaţiei albilor”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Alte nouă persoane au murit într-un atac armat desăşurat în faţa unui bar din oraşul Dayton, situat în statul american Ohio. Incidentul a avut loc la doar câteva ore de atacul armat din El Paso, Texas, în urma căruia alte 20 de persoane au murit.

Donald Trump a descris cele două atacuri ca fiind acte de „terorism domestic”, adăugând că a cerut Biroului Federal de Investigaţii (FBI) să îşi utilizeze resursele pentru a preveni următoare atacuri.

Acesta a semnalat că internetul şi reţelele de socializare online reprezintă domenii care trebuie reformate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri