Unul dintre membrii guvernului, care a fost numit din partea ALDE, a hotărât să nu plece cu Popescu Tăriceanu şi să rămână în Cabinetul Dăncilă, declarând că are proiecte în derulare şi că e mai important ca România să nu piardă pe termen lung.

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, spune că își asumă să rămână în Guvern, chiar dacă ALDE a decis ieșirea de la guvernare.

„Înțeleg poziția ALDE, o respect, dar pentru România să dea semnale că este inconsecventă e un lucru rău. Îmi asum să rămân în continuare, măcar până când se clarifică situația și reușesc să avansez negocierile pe care le am cu oficialii europeni.

Suntem într-un moment în care pentru România trebuie luate niște decizii care ne vor afecta pentru următorii cinci ani”, a spus Mănescu la Digi24.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a avertizat că, dacă vor fi miniștri ALDE care nu demisionează din Guvern, aceștia vor fi excluși din partid.

„Biroul Permanent a decis retragerea miniștrilor din guvern. Cei care nu o vor face vor suporta consecințele. Nu am informații legate de vreun ministru, consecința este excluderea din partid”, a spus astăzi Călin Popescu Tăriceanu, după ce a făcut anunțul oficial că ALDE iese de la guvernare.

„Nu am îndoieli că dl Tăriceanu va face ceea ce a spus că va face. Îmi asum să pierd eu politic, pe plan intern, dacă așa se pune problema, dar să nu piardă România pe termen lung”, a spus ea.

114 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 9 =