Victor Ponta, lider Pro România, propune impozitarea progresivă a veniturilor. Același tip de impozitare a fost susținut de fondatorul PSD, Ion Iliescu.

Victor Ponta a publicat luni un „decalog al ororilor” în care face o paralelă între situația economică de acum și cea din 2008-2009, când România a fost afectată de o gravă criză economică.

„Paralela cu 2008-2009, semnele crizei: dublarea salariilor în educație vs dublarea pensiilor. Ne-am întors la situația cu salariile profesorilor din 2008, toți știm că nu sunt bani, dar nu ne putem opune, că se supără electoratul. Cred că la anul va fi iar un caz în care cineva spune că s-a terminat petrecerea”, potrivit unei postări a fostului prim ministru pe contul său de Instagram.

Victor Ponta acuză, în această postare, o „rectificare bugetară făcută pe acte false, când se sfârșește petrecerea”, iar nota de plată nu va fi achitată de actualul guvern, ci „de noi toți, ca în 2010”.

Ponta acuză faptul că „împrumuturile statului ajung să susțină firmele străine prin produse de import” iar subvențiile din agricultură ajung la proprietarii italieni „care au terenuri și nu le cultivă”.

44 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =