Caută
Close this search box.

VIDEO Protest în Piața Victoriei. Peste 20.000 de oameni cer plecarea Guvernului PSD

Peste 20 de mii de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei. Celebrul pianist german Davide Martello a cântat în piață.

La manifestații au participat si politicieni, dintre care amintim pe Dacian Cioloș, Eugen Tomac și Rareș Bogdan.

Mitingul în Piața Victoriei a început în mod oficial.

Oamenii scandează lozinci anti-PSD, împortiva Jandarmeriei și cer plecarea guvernului Dăncilă de la Palatul Victoria.

Steagul UE, al României, Germaniei, Olandei flutură în acest moment în fața Guvernului, unde sunt și câteva dispozitive ale poliției.

Foto: Facebook/Feli Oprea

17.000 de sticle de apă sunt împărţite de către Poliţia Locală.

Protestatari se adună și în fața Ministerului de Interne. Sunt nemulțumiți de funcționarea instituției, în contextul cazului Caracal, care răscolește opinia publică din România de două săptămâni, dar și de faptul că la un an de la violențele din 10 august nimeni nu a fost tras la răspundere.

Tommy Tomescu, dentist în Londra, cel care, prin Asociaţia „Diaspora pentru România” ” a cerut autorizaie pentru protest, a anunţat că aşteaptă 250.000 de oameni la eveniment.

Dimineață, organizatorul protestului de sâmbătă, Tommy Tomescu, a avut un schimb de replici cu protestatarul Cristian Dide, care a adus în Piață o platformă, deși nu anunțase anterior acest lucru. Cristian Dide a fost amendat, după ce s-a urcat pe platforma respectivă și a refuzat să plece.

Foto: Facebook/Andrei Caramitru
Ploieștenii au ales să vină la protest cu motoare
Foto: Hotnews.ro

Proteste sunt anunţate şi în alte oraşe din ţară, la Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca, Satu Mare, Craiova, Braşov, Sibiu, dar şi în străinătate, la Roma, Milano, Paris şi în alte capitale europene unde trăiesc grupuri mari de români.

 Klavierkunst – Davide Martello, alături de protestatari

Martello a anunțat, în urmă cu câteva zile, că și-a anulat concertele din Germania pentru a veni în Piața Victoriei, în semn de solidaritate față de ceea ce s-a întâmplat în România și față de situația în care se află țara noastră, la un an de la aceste abuzuri: “Oamenii se vor putea ascunde în spatele pianului meu, dacă forțele de ordine vor folosi din nou gaze lacrimogene”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri