Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă a anunţat ce va face dacă Parlamentul nu votează noii miniştri

viorica Dăncilă

Guvernul va merge în Parlament pentru a primi un vot de încredere, iar cea mai bună armă este negocierea, a declarat joi, la Piteşti, Viorica Dăncilă. Ppremierul a exclus orice negociere cu Pro România lui Victor Ponta

Şefa Executivului a reafirmat că PSD nu ia în calcul ieşirea de la guvernare, acest lucru fiind discutat ”cu majoritatea liderilor PSD”.

„Voi discuta despre acest lucru în Comitetul Executiv Naţional, care va avea loc mâine, şi vom hotărî data, vom hotărî şi componenţa Guvernului şi vom veni în plenul Parlamentului pentru un vot de încredere.

Indiferent de faptul că Opoziţia depune sau nu depune moţiune de cenzură, noi trebuie să venim pentru un vot de încredere în Parlament, pentru că avem portofolii în care nu avem miniştri, avem portofolii în care interimatul a expirat, deci trebuie să intrăm în normalitate.

Eu n-aş fi aşa de sigură că ne lipsesc 29 de voturi, eu vreau să văd ce se va întâmpla atunci când vom merge în Parlament. În politică, totul este posibil (…). Şi cea mai bună armă în politică este cea a negocierii. O să negociem astfel încât să putem să mergem mai departe. O să vedem. (…)

Dacă nu primim votul de încredere, Guvernul rămâne la forma iniţială şi venim cu o altă formulă”, a afirmat Dăncilă, citată de Agerpres.

Întrebată dacă Pro România va fi un partener de negociere, Viorica Dăncilă a spus: „Nu, exclus!”.

Dăncilă: Dacă moţiunea va trece, va veni alt guvern

„Eu nu vreau să mă uit în ochii românilor şi să spun că am abandonat proiectele cu care am venit în faţa voastră. Vreau să duc aceste proiecte la bun sfârşit.

Dacă va fi moţiune de cenzură şi va trece, atunci, bineînţeles, Guvernul va cădea şi va veni alt guvern. Din punctul meu de vedere, este corect că procedăm aşa, nu e legat de faptul că ne ţinem de un scaun, aşa cum am văzut anumite afirmaţii în spaţiul public.

Cred că dăm dovada de responsabilitate şi ne dorim stabilitate în această ţară. Şi vrem ca totul să se întâmple democratic. Ştim foarte bine că moţiunea poate dărâma un guvern”, a spus liderul PSD.

În opinia preşedintelui PSD, liderul Pro România, Victor Ponta, „şi-a greşit meseria, pentru că face foarte multe scenarii.

„Noi ne ghidăm după propriile noastre decizii şi cred că asta este important. Eu am intrat în cursa prezidenţială, merg mai departe şi nu răspundem şantajului sau acestor negocieri pe care le vor unii: ‘Ieşi din cursa prezidenţială, dacă te susţinem…”. Nu. Noi lucrăm foarte corect, foarte deschis şi spunem totdeauna adevărul”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Premierul a menţionat că nu a primit refuzul preşedintelui în privinţa remanierii guvernamentale.

„Nu am primit refuzul preşedintelui. Vom vedea, vom lua decizia în Comitetul Executiv Naţional”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri