Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni propunerile de miniştri la Justiţie, Educaţie şi Interne. Cine sunt interimarii pe portofoliile lăsate libere de ALDE

viorica dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a transmis la Palatul Cotroceni propunerile de miniştri, decise în Comitetul Executiv al partidului de săptămâna trecută.

CEx a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Şerban Valeca la Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a anunţat preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a explicat că vrea la Ministerul Justiţiei pe cineva din rândul magistraţilor, neînregimentat politic. Dana Gîrbovan a anunţat pe Facebook că şi-a depus demisia pentru că i se pare un gest firesc, astfel încât procedura de numire a sa în funcţia de ministru al Justiţiei să fie iniţiată.

Bădălău, Oprea şi Deneş, interimari pe posturile lăsate libere de miniştrii ALDE

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că social democraţii au decis să rămână la guvernare şi cataloghează drept o decizie de neînţeles acţiunile ALDE. Dăncilă a mai anunţat că va face propuneri de miniştri interimari, după retragerea miniştrilor ALDE.

PSD a decis în şedinţa Comitetului Executiv Naţional ca Niculae Bădălău să fie propus interimar la Energie, Radu Oprea- interimar pentru Relaţia cu Parlamentul şi Ioan Deneş- interimar la ministerul Mediului, după ce ALDE a decis retragerea de la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Ramona Mănescu va rămâne în ministerul de Externe, în condiţiile în care ALDE iese de la guvernare. Şeful Executivului a afirmat că şi ceilalţi miniştri ALDE îşi pot continua mandatele dacă vor decide acest lucru.

„Doamna Mănescu rămâne în Executiv. Are proiecte în ministerul pe care îl conduce. Eu cred că a dat dovadă de responsabilitate. Dincolo de interesele din punct de vedere politic trebuie să avem în vedere ceea ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern şi să asigurăm stabilitate pe plan intern. Din acest considerent doamna Ramona Mănescu a decis să rămână în Guvern. Bineînţeles că dacă alţi miniştri vor decide acest lucru îşi vor continua mandatele”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Premierul Viorica Dăncilă spune că ALDE a vrut să plece de la guvernare şi să se alăture Pro România, iar dacă acum le-ar fi fost îndeplinite cerinţele ar fi venit cu alte solicitări şi nemulţumiri.

„Dacă făceam restructurarea, veneam cu un program în 2016, iar acum facem restructurarea şi venim cu alt program. Trebuie să dăm dovadă de consecvenţă. Sunt lucruri care se pot accepta şi altele care nu, cred că domnul Tăriceanu ştia despre modul în care este alcătuit guvernul când e plecat cu PSD la guvernare. Dacă schimbam acum, venea cu alt motiv, apoi altul, cert e că ALDE a vrut să iasă de la guvernare şi să se alieze cu Pro Romania”, a spus Viorica Dăncilă.

„Colegii au decis să nu ieşim de la guvernare ca să nu ne dezamăgim electoratul. Oamenii ne-au votat nu ca să se spunem că ne ducem acasă. Dacă va fi moţiune de cenzură, dacă ea trece, ne supunem votului parlamentului şi asta e situaţia. Sunt un om puternic, cred că trebuie să dăm dovadă de putere şi să mergem până la capăt (…) Nu, nu îmi e teamă de alegerile anticipate. Singura mea teamă este să nu pierdem încrederea oamenilor, singura mea temere e să nu îi dezamăgim”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri