Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, de Ziua Marinei: Ne amintim de eroii marinari căzuți la datorie

Premierul Viorica Dăncilă reafirmă, în mesajul transmis joi cu ocazia Zilei Marinei Române, întreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forţe navale militare care să susţină şi să protejeze şi mai bine interesele naţionale în plan regional sau internaţional, subliniind că modernizarea Forţelor Navale reprezintă o preocupare a Guvernului României.

„Ziua Marinei Române, 15 august, este o sărbătoare cu semnificaţie deosebită atât pentru marinarii militari şi civili, constructorii navali şi lucrătorii portuari, cât şi pentru întreaga Românie. Astăzi, cu prilejul prăznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria, protectoarea marinarilor, ne amintim de eroii marinari căzuţi la datorie, ale căror nume stau scrise pe „Crucea marinarilor”, monument amplasat pe faleza din Constanţa, aproape de marea pe care au iubit-o atât de mult. Îi salutăm cu preţuire pe veteranii marinari, a căror experienţă reprezintă fundamentul succeselor generaţiei actuale, dar şi o sursă de inspiraţie pentru elevii şi studenţii care se pregătesc pentru o carieră în domeniu”, se arată în mesajul prim-ministrului.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă le adresează mulţumiri marinarilor care reprezintă ţara noastră în misiunile interne şi internaţionale, promovând astfel prestigiul României în lume.

„Implicarea marinarilor români în numeroase exerciţii internaţionale (Sea Shield, Sea Breeze sau Saber Guardian) şi participarea la marşuri de instrucţie în Marea Neagră şi Marea Mediterană fac cinste României şi sunt apreciate de aliaţii noştri”, afirmă şefa Executivului.

Premierul Viorica Dăncilă reaminteşte faptul că Armata României se află într-o perioadă de ample transformări, iar alocarea, pentru cel de-al treilea an consecutiv, a două procente din PIB pentru Apărare a permis lansarea unui ambiţios program de achiziţii pentru înzestrarea cu tehnică modernă.

„Modernizarea Forţelor Navale reprezintă o preocupare a Guvernului României, pentru transformarea Armatei României într-o instituţie modernă, puternică, credibilă şi capabilă să-şi îndeplinească misiunile în plan naţional sau aliat. În acest context, reafirm întreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forţe navale militare care să susţină şi să protejeze şi mai bine interesele naţionale în plan regional sau internaţional”, subliniază prim-ministrul.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, premierul Viorica Dăncilă le adresează marinarilor sincere felicitări şi urări de succes în tot ceea ce vor întreprinde.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă le transmite tuturor românilor care îşi serbează onomastica multă sănătate, bucurie şi să fie ocrotiţi mereu de Sfânta Fecioară Maria.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri