Caută
Close this search box.

ALDE și Pro România au depus protocolul alianței electorale la BEC pentru susținerea lui Diaconu

norica nicolai

Norica Nicolai, președintele Consiliului Național al ALDE, și Sorin Cîmpeanu, prim-vicepreședintele Pro România, au depus, duminică, la BEC, alianța electorală dintre cele două partide pentru susținerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din toamnă.

„Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu este ușor în politica românească plină de oameni fără principii dar cu foarte multe orgolii la care își anexează interesele lor personale, de grup sau ale partidelor și le promovează ca fiind soluțiile pentru cetățean, pentru o țară. În realitate, politica s-a îndepărtat de oameni, nu-i mai interesează pe politicieni foarte mult ce se întâmplă cu cetățeanul. Și românii și politicienii pun garduri între sediile de partid. Sunt situații când aceste garduri ascund și crime, așa cum s-a întâmplat și la Caracal”, a spus Norica Nicolai, copreședinte al Alianței electorale ALDE-Pro România.

În ceea ce privește susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale, Nicolai a făcut o paralelă cu nominalizarea lui Donald Trump din partea partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA.

„Există foarte multă neîncredere în politică și atunci trebuie să vină unii din afara partidelor care să spună că această neîncredere trebuie să capete formele unei încrederi în oameni. V-ați imanginat că partidul Republican, unul dintre cele mai mari din lune, va alege să-l propună pe Trump, un independent? Nu cred că v-ați imaginat. Dacă vrem ca politica să mai aibă o șansă și oamenii politici să mai aibă într-o zi respectul cetățeanului, atunci am ales să facem această alianță care suține un om”, a spus ea.

Sorin Cîmpeanu, copreședinte al alianței, a declarat că la nivelul fiecăruia dintre partide a fost desemnat câte un coordonator de campanie.

„Avem echipe de campanie prin care vom asigura candidatului independent un suport tehnic și logistic inclusiv pentru strângerea de semnături”, a mai spus el.

În ceea ce privește cooptarea de către Pro România a unor parlamentari PSD pentru susținerea unei eventuale moțiuni de cenzură, Sorin Cîmpeanu a declarat: „Orice parlamentar de bun simț și constructiv este binevenit în Pro România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri